Клімкін: Росії вже ніколи не вдасться приживити Крим до себе, і час тут не допоможе

Клімкін: Кому не болить Крим той не гідний називатися українцем
Фото: ЕРА

У ситуації з окупацією Криму Росія нагадує злодія, який не знає, що йому робити з краденим, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Крим ніколи не стане частиною Росії, незважаючи на окупацію. Про це 18 березня у Facebook заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Росії вже ніколи не вдасться приживити півострів до себе, і час тут не допоможе. Навіть найближчі союзники Москви відмовилися визнати легітимність грабежу, бо це опустило б їх нижче плінтуса в очах міжнародної спільноти", – написав він.

За словами міністра, "Росія дедалі більше нагадує злодія, який не знає, що йому робити з краденим, але вже починає розуміти, що злочин неминуче вилізе йому боком".

"Крим стає для Кремля занадто небезпечною здобиччю, непідйомним тягарем, ціна якого набагато перевершує сумнівні політичні дивіденди від "прирощення земель"... Економічна, суспільна, екологічна деградація помітна вже й зараз. Відповідальність за це повністю лягає на окупанта, але він явно не в змозі утримувати ситуацію", – зазначив Клімкін.

Він уважає, що "кому не болить Крим той не гідний називатися українцем".

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму, який відбувся 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

18 березня 2019 року виповнюється п'ять років від моменту анексії півострова Росією. У зв'язку з цією річницею у Крим приїхав президент РФ Володимир Путін. Цей візит засудили у МЗС України.