"Ми прораховуємо різні ситуації". Хомчак розповів, чи намагатиметься Росія пробити коридор до Криму

Хомчак: Ми готуємося до будь-якого розвитку подій, до будь-якого розвитку ситуації
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак розповів в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман, що фахівці Генштабу ЗСУ прораховують усі сценарії можливої поведінки Росії, реальні і ні.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак розповів в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман, що Генштаб України готується до будь-якого розвитку подій із боку Росії.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання, чи не буде Росія, за його даними, пробувати пробити військовий коридор до Криму.

"Ми готуємося до будь-якого розвитку подій, до будь-якого розвитку ситуації. Ми прораховуємо різні ситуації", – заявив він.

За словами головнокомандувача ЗСУ, фахівці Генштабу аналізують, прогнозують, планують, і під ці плани у Збройних силах готують війська і штаби.

"Гадати, хто буде, а хто не буде, можна що завгодно, але всі варіанти, які тільки можуть бути: реальні і не зовсім, – ми їх усі прораховуємо", – підкреслив він.

Відео: Алеся Бацман / YouTube

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу.

Про те, що у планувальних документах Росії залишається стратегічна можливість застосування збройних сил РФ для створення сухопутного коридору в окупований Крим, заявляв 2020 року в інтерв'ю "Укрінформу" представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.