"Ну все, залишилися без хорошої музики". Музиканту російської групи заборонили в'їзд в Україну

Гітарист не міг згадати, коли востаннє був у Криму
Фото: ГОРОД 312 / Facebook
У Міжнародному аеропорту "Бориспіль" прикордонники заборонили в'їзд в Україну музиканту з Росії, який прибув до України авіарейсом зі Стамбула. Про це 17 грудня повідомила пресслужба Державної прикордонної служби.

"Під час оформлення та необхідних заходів контролю прикордонники окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" встановили, що іноземець порушував порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму, неодноразово відвідуючи фестивалі в різні роки, що проводилися на півострові", – ідеться в повідомленні.

На запитання, коли росіянин востаннє відвідував Крим, він спочатку відповів, що не пам'ятає, а потім почав плутатися, називаючи то 2001-й, то 2014 рік. Водночас музикант добре пам'ятав інші місця, де виступав, зазначають у Держприкордонслужбі.

Повідомляють, що в Україну гітарист прибув узяти участь у творчому проєкті.

Затриманий росіянин – музикант гурту "Город 312" Олександр Ільчук, повідомляє "Главком".

За порушення норм українського законодавства росіянина в Україну не пропустили, він дістав заборону на в'їзд до країни на найближчі три роки.

"Ну все, залишилися без хорошої музики", – сказав музикант, діставши відмову.

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин та незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до Російської Федерації не визнають Україна та більшість країн світу.