Підозру про держзраду повідомили колишньому функціонерові Партії регіонів, який утік до Криму – СБУ

Підозрюваний є етнічним татарином, зазначили у СБУ
Фото: ssu.gov.ua
Служба безпеки України оголосила підозру в державній зраді колишньому функціонеру Партії регіонів, який підтримав окупацію Криму й утік на територію півострова. Про це відомство поінформувало 26 серпня.

"СБУ повідомила про підозру в державній зраді колишньому функціонеру Партії регіонів, який до Революції гідності очолював один із районів у Херсонській області. Наразі він утік на тимчасово окупований півострів Крим і всіляко сприяє окупаційному режиму", – ідеться в повідомленні.

За даними СБУ, підозрюваний є етнічним татарином, він перебрався до Криму відразу після його окупації Росією й "активно включився у проросійську агітацію кримськотатарського населення".

"Проти тих, хто не поділяв його ідей, ініціював переслідування окупаційною владою. Підозрюваний створив громадську організацію для "об'єднання кримськотатарського народу", – пояснили у СБУ.

За даними джерела видання "ГОРДОН" у правоохоронних органах, ідеться про Сейтумера Німетуллаєва. До окупації Криму Німетуллаєв був головою Генічеської райдержадміністрації Херсонської області.

Контекст:

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу.