Плетенчук: Із Криму звалює останній російський сторожовий корабель

Плетенчук закликав "запам'ятати цей день"
Фото: Плетенчук Дмитро / Facebook

Чорноморський флот країни-агресора Росії виводить останній свій сторожовий корабель з окупованого Криму. Про це 15 липня проінформував у Facebook спікер Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

"Останній сторожовий корабель ЧФ РФ просто зараз звалює з нашого Криму. Запам'ятайте цей день", – написав він.

Telegram-канал "Крымский ветер" повідомив сьогодні, що в окупованому кримському Севастополі з бойових кораблів РФ лишався лише сторожовий корабель проєкту 1135 "Буревестник".

Контекст:

Станом на 7 червня російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року втратили в Україні 27 кораблів і катерів та один підводний човен.

У Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноборони України повідомляли, що з початку 2024 року спецпідрозділ Group 13 за допомогою дронів MAGURA V5 знищив російський ракетний корабель "Ивановец", великий десантний корабель "Цезарь Куников", корвет "Сергей Котов" і швидкісний патрульний катер "Мангуст".

Попередню атаку ГУР у Криму організували в ніч на 30 травня, надводні дрони уразили чотири російські катери прикордонного управління ФСБ РФ типу "Тунец", із яких два – знищили.