Прокуратура передала до суду справу проти кримської "судді", яка перейшла на бік окупантів

Обвинувачену судитимуть заочно
Фото: depositphotos.com
Прокуратура Автономної Республіки Крим передала до суду обвинувальний акт щодо "голови" окупаційного "Роздольненського районного суду Республіки Крим". Про це пресслужба прокуратури АРК повідомила 8 лютого.

За даними слідства, жінка з 2001 року була суддею Роздольненського районного суду АР Крим, а після окупації Криму Росією 2014 року перейшла на посаду голови незаконного судового органу окупаційної влади.

"Обвинувачена надавала допомогу представникам держави-окупанта в переході судової системи України, що діяла у Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ та сприяла окупаційним органам влади у придушенні спротивів окупації півострова з боку кримчан. Зокрема, "суддя" винесла ряд незаконних рішень в адміністративних та кримінальних справах. Таким чином обвинувачена сприяла становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові та надавала допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України", – ідеться в повідомленні.

Дії жінки кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу (держзрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Обвинувачену судитимуть заочно.

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин та незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Анексію півострова Російською Федерацією не визнають Україна та більшість країн світу.