Роботу Керченської поромної переправи зупинено – Чубаров

Чубаров припускає, що окупанти будуть везти паливо в Крим сушею
Фото: Рефат Чубаров / Facebook

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив 23 серпня в Telegram, що поромна переправа, яка обслуговувала російських окупантів і з'єднувала окуповану Керч і російський порт Кавказ (Краснодарський край країни-агресора Росії), більше не працює.

"Завдяки успішній операції сил оборони України роботу Керченської поромної переправи зупинено. При цьому російські окупанти, стверджуючи, що, мовляв, поромна переправа зупинена тимчасово, так би мовити, на "період ліквідації наслідків у порту Кавказ", намагатимуться постачати в окупований Крим паливно-мастильні матеріали по суші через окуповані Маріуполь, Мелітополь, частину території Херсонської області", – написав він.

Чубаров висловив упевненість, що колони автоцистерн, які окупанти будуть везти в Крим сушею, "також гідно зустрінуть сили оборони України".

Контекст:

22 серпня в порту Кавказ загорівся, як стверджує місцева влада, після удару українською ракетою, пором Conro Trader, який був завантажений пальним і ходив між Керчю й портом Кавказ. У ЗСУ підтвердили, що удару завдали українські військові. Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв писав у Telegram, що після того, як судно затонуло, урятувати вдалося 17 членів екіпажу порома, ще двох шукають. ЗМІ писали, що удару по порому завдали, імовірно, українською крилатою ракетою "Нептун".

30 травня Генштаб ЗСУ повідомляв про успішну атаку ракетами ATACMS на Керченську поромну переправу. Унаслідок ураження суттєво було пошкоджено два пороми, які здійснювали залізничні й автомобільні перевезення.

Про ураження в порту Кавказ 23 липня ще одного залізничного порома повідомляло Defense Express. Того самого дня в Генштабі ЗСУ підтвердили, що угруповання сил і засобів Військово-морських сил ЗС України разом із підрозділами інших складових сил оборони в порту Кавказ завдали суттєвих пошкоджень ворожому залізничному порому "Славянин".