Російська синхроністка, триразова чемпіонка Олімпійських ігор потрапила до бази "Миротворця" через відвідування Криму

Анексований Крим Кисельова відвідувала влітку 2014 року і в лютому 2018-го
Фото: er.ru

Російська синхроністка і телеведуча Марія Кисельова двічі відвідувала анексований Росією Крим.

Російська синхроністка, триразова чемпіонка Олімпійських ігор Марія Кисельова потрапила до бази українського волонтерського сайта "Миротворець". Її сторінка розміщена в розділі "Чистилище".

У 2001–2005 роках вона вела програму "Слабое звено" на "Первом канале". Кисельова була довіреною особою кандидата у президенти РФ Володимира Путіна на виборах 2018 року.

"Свідоме порушення державного кордону України через закриті пункти пропуску в АР Крим із метою участі в організації та сприянні проведенню незаконних виборів президента РФ на території АР Крим", – ідеться в повідомленні на сайті "Миротворець".

Анексований півострів Кисельова відвідувала влітку 2014 року і в лютому 2018-го. Під час останньої поїздки вона зустрічалася із жителями Севастополя і закликала їх голосувати за Путіна.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ.

Президентські вибори у РФ відбулися 18 березня 2018 року. На них переміг Путін. Напередодні голосування Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України закликало кримчан ігнорувати його, а прокуратура АР Крим нагадувала, що участь в організації російських виборів може стати причиною кримінальної відповідальності.