Російські військові проводять навчання в окупованому Криму

Військовослужбовці РФ проводять стрільби на полігонах окупованого Криму
Фото: function.mil.ru
Солдати відпрацьовують навички знищення цілей зі штатної зброї бронетранспортерів БТР-80, а також вчаться визначати відстань до мішеней за допомогою приладів спостереження і прицілювання.

Військовослужбовці армії РФ проводять навчання на території окупованого Криму. Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони Росії.

"На загальновійськовому стрільбищі армійського корпусу Чорноморського флоту відповідно до плану розпочали польові заняття з молодим поповненням. Стрільби проводять у танковому вогневому містечку", – ідеться в повідомленні.

Зазначено, що військовослужбовці армії РФ відпрацьовують навички знищення цілей зі штатної зброї бронетранспортерів БТР-80 на різних відстанях, а також вчаться визначати відстань до мішеней за допомогою приладів спостереження і прицілювання.

У зимовий період навчання російські солдати також удосконалюватимуть навички метання бойових гранат і стрільб зі штатної стрілецької зброї.

У навчальних заходах бере участь понад 200 військових.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму, який відбувся 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

Відразу після анексії Криму Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.