Ротенберг заявив, що збудований його компанією Кримський міст "100 років простоїть" без ремонту

Ротенберг вважає, що Кримський міст зроблений надійно
Фото: ЕРА

Голова ради директорів компанії "Стройгазмонтаж" Аркадій Ротенберг заявив, що під час будівництва мосту через Керченську протоку взяли до уваги досвід німців, у яких міст знесло кригою.

Кримський міст здатний простояти без ремонту не менше ніж сто років. Про це в інтерв'ю російському пропагандистському телеканалу "НТВ" заявив Аркадій Ротенберг, голова ради директорів компанії "Стройгазмонтаж", яка була генпідрядником будівництва мосту.

"Сто років простоїть – це така мінімальна цифра, ми це гарантуємо. Все зроблено надійно, міцно", – заявив він.

За словами Ротенберга, будівельники взяли до уваги попередній невдалий досвід будівництва мостів через Керченську протоку.

"Тричі намагалися будувати, ми четвертий будуємо. Коли німці будували, пішла крига, і цей міст у них знесло. Зараз ми це все враховували, у нас і прольоти по 60 метрів. У принципі у нас усе надійно. І те, що там десь пишуть якісь речі, що тут усе голографія або, більше того, що ми міст із картону побудували, ви зараз бачите – не з картону", – підсумував він.

Ротенберг у 1954 році почав займатися боротьбою в одній групі з майбутнім президентом Росії Володимиром Путіним і входить у найближче оточення російського президента.

Транспортний перехід через Керченську протоку будують коштом федерального бюджету Росії. Загальна вартість проекту становить приблизно 228 млрд рублів (орієнтовно $4 млрд). У міністерстві транспорту РФ заявляли, що забезпечать відкриття автомобільного руху по Керченському мосту, будівництво якого триває, до грудня 2018 року, а рух поїздів – до 2019-го.

У березні 2018 року відомство уточнило, що вже у травні проїзд буде відкритий для легкового транспорту та пасажирських автобусів.

15 травня президент РФ Володимир Путін відкрив Кримський міст.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.