СБУ не реагуватиме на заяву Поклонської про "правопорушення української влади"

Поклонська звернулася до ГПУ у січні
Фото: EPA

У Службі безпеки України вважають недоцільним коментувати заяву екс-"прокурора" анексованого Криму, депутата Держдуми РФ Наталії Поклонської про "порушення прав людини та основних свобод, вчинення низки кримінальних правопорушень із боку представників чинної влади України".

Служба безпеки України не реагуватиме на заяву екс-"прокурора" анексованого Криму, депутата Держдуми РФ Наталії Поклонської про "порушення прав людини та основних свобод, вчинення низки кримінальних правопорушень із боку представників чинної влади України". Про це у відомстві повідомили на інформаційний запит "Крим.Реалії".

У СБУ зазначили, що заява від Поклонської надходила, але вона "не містить даних, які зумовили б необхідність вжиття заходів із боку Служби безпеки України".

"Слідчі органів безпеки кримінальні провадження за заявами Поклонської не відкривали, не розслідують і не розслідували", – ідеться у повідомленні.

У відомстві додали, що вважають недоцільним коментувати заяву екс-"прокурора" Криму.

16 січня стало відомо, що Поклонська подала заяву на ім'я генпрокурора України Юрія Луценка, у якій вимагає почати розслідування щодо президента Петра Порошенка та низки українських політиків, які, на її думку, здійснили державний переворот у 2014 році. ГПУ передала лист до СБУ.

Росія анексувала Крим до псевдореферендуму у березні 2014 року. Більшість країн світу, зокрема й Україна, не визнають приєднання півострова до складу Російської Федерації.

2 травня 2014 року президент РФ Володимир Путін призначив громадянку України Поклонську "прокурором" Криму.

13 травня 2014 року ЄС заборонив Поклонській в'їзд на територію ЄС і заморозив її активи.

18 вересня 2016 року у Росії відбулися вибори до Держдуми VII скликання. У списку партії "Единая Россия" Поклонська була під четвертим номером у 34-й регіональній групі від міста Севастополя. У зв'язку з обранням депутатом російської Держдуми її звільнили з посади "прокурора" Криму.