СБУ повідомила, що відкрила понад 22 тис. проваджень за злочини проти України під час анексії Криму та окупації Донбасу

У СБУ заявили, що понад сім років документують протиправні дії РФ
Фото: Служба безпеки України / Facebook
Служба безпеки України відкрила більш як 22,7 тис. кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів проти основ національної безпеки і оборони України, посягання на її територіальну цілісність і недоторканність, а також тероризму під час анексії Криму і в районі проведення антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил на Донбасі. Про це повідомив пресцентр СБУ 1 березня.

"СБУ понад сім років документує протиправні дії РФ, і багато з них уже передано в міжнародні суди як доказ російської агресії", – ідеться в повідомленні.

Майже 6 тис. осіб отримали повідомлення про підозру, більш ніж 250 із них – громадяни Російської Федерації, додали у СБУ.

Росія окупувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії тривають між ЗСУ з одного боку і російською армією та підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти та докази.