В анексованому Севастополі біженців із Донбасу звинуватили у поширенні туберкульозу

Синцов стверджує, що у 2016 році з 200 хворих 20 становили біженці з Донбасу
Фото: megafile.ws

Багато переселенців із Донецької та Луганської областей у Севастополі хворі на відкриту форму туберкульозу, повідомив головний лікар севастопольського протитуберкульозного диспансеру Василь Синцов.

Лікарі в анексованому Росією Севастополі звинувачують переселенців із Донбасу в поширенні туберкульозу. Про це на прес-конференції напередодні Всесвітнього дня пам'яті жертв СНІДу говорив головний лікар севастопольського протитуберкульозного диспансеру Василь Синцов, повідомляє "Радио Свобода".

Лікар стверджує, що багато тих, хто приїхав до Севастополя з Донецької та Луганської областей, хворі на відкриту форму туберкульозу. За його словами, у 2016 році із 200 хворих 20 становили біженці з Донбасу.

Синцов стверджує, що згідно з вимогами Федеральної міграційної служби, кілька тисяч переселенців було обстежено на туберкульоз в обов'язковому порядку.

Населення окупованого Севастополя становить 428 тис. осіб. У травні 2015 року в місті офіційно налічували 17 тис. біженців із Донецької та Луганської областей. За неофіційними оцінками, у Севастополі облаштувалося від кількох десятків тисяч до 100 тисяч переселенців зі сходу України, пише видання.

Росія анексувала Крим після незаконного "референдуму" 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.