У Кремлі підтвердили, що Путін візьме участь у відкритті Кримського мосту

8 травня стало відомо про завершення будівництва автодорожньої частини Кримського мосту
Фото: Крымский мост / Facebook

Церемонія відкриття автодорожньої частини Кримського мосту відбудеться 15 травня за участю президента РФ Володимира Путіна. Автомобільний рух транспортного переходу запустять 16 травня.

15 травня президент РФ Володимир Путін візьме участь у відкритті автодорожньої частини Кримського мосту, повідомляють на сайті Кремля.

"Глава держави ознайомиться з готовністю єдиного центру управління дорожнім рухом і всіх експлуатаційних служб до роботи транспортного переходу через Керченську протоку. В урочистому заході з нагоди відкриття мосту візьмуть участь робітники, інженери, керівники галузі та регіонів – величезний колектив, який виконав будівельне завдання на півроку раніше від запланованого терміну", – ідеться в повідомленні.

Автомобільний рух легкового та громадського транспорту по Кримському мосту запустять 16 травня.

Транспортний перехід будують коштом федерального бюджету Росії. Загальна вартість проекту становить орієнтовно 228 млрд руб. (приблизно $4 млрд). У міністерстві транспорту РФ заявляли, що забезпечать відкриття автомобільного руху на будівництві Керченського мосту до грудня 2018 року, а рух поїздів – до 2019-го.

У березні 2018 року відомство уточнило, що вже у травні проїзд буде відкрито для легкового транспорту та пасажирських автобусів.

8 травня стало відомо про завершення будівництва автодорожньої частини Кримського мосту. 13 травня в окупованій Керчі відкрили рух шляхопроводом до мосту.

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.