Україна вимагає відкликати зі шкіл Іспанії підручник, де Крим позначено "російським"

Росія окупувала Крим 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ

Фото: krymr.com
Посол України в Іспанії Сергій Погорельцев вимагає від міністерки освіти та професійної підготовки Іспанії Пілар Алегрії Континенте відкликати зі шкіл країни підручник, у якому окупований Росією Крим позначили як "російський".

Про це пресслужба посольства поінформувала у Facebook.

У релізі вказано, що помилку виявили в підручнику "Соціальні науки" для шостого класу, книжку випустило видавництво Edelvives.

Посол порушив питання про відкликання всього накладу цього підручника з навчальних закладів Іспанії, а також висловив прохання не допускати надалі схвалення міністерством таких підручників, ідеться в повідомленні.

Як уточнили в посольстві, помилку помітив українець Богдан Довгань, який живе в Іспанії. Фото підручника з мапою, де Крим позначено тим самим кольором, що й РФ, він опублікував 20 листопада у Facebook. За словами Довганя, це підручник його доньки, яка відвідує школу в Мадриді.

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин та незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до Російської Федерації.