Українського військового, підозрюваного в переході на бік РФ під час анексії Криму, суд в Одесі заарештував на два місяці

Підозрюваного в дезертирстві заарештували в Одесі
Фото: rbc.ua

11 березня поліцейські затримали в Херсонській області колишнього українського військовослужбовця, який після анексії Криму перейшов на службу в російську армію. 13 березня йому обрали запобіжний захід.

Колишнього українського військовослужбовця, якого підозрюють у дезертирстві і переході на службу у збройні сили Росії після анексії Криму, Приморський районний суд Одеси заарештував на два місяці.

Про це 13 березня повідомив сайт "Крим.Реалії" з посиланням на відділ кримінальної поліції Головного управління Національної поліції України в АР Крим та Севастополі.

Поліцейські затримали чоловіка 11 березня в Херсонській області. За даними Нацполіції, раніше він проходив службу у Військово-морських силах Збройних сил України, а після окупації Автономної Республіки Крим перейшов на бік агресора й уклав контракт із російською армією.

4 лютого в управлінні зі зв'язків із громадськістю ЗСУ виданню "ГОРДОН" повідомили, що протягом 2014–2019 років зі ЗСУ дезертирували 8976 військовослужбовців, відкрито 2,6 тис. кримінальних проваджень за статтею "дезертирство" 6916 осіб із загальної кількості військовослужбовців, підозрюваних у дезертирстві, – військові, які не повернулися з окупованого Росією Криму.