У харківському дитсадку дітям розповідали, що Крим – це територія Росії

Керівництво дитсадка попросило вибачення за мапу України без Криму
Скріншот: Dada SPACE. Креативное пространство для всей семьи / Facebook

У харківському дитсадку Dada SPACE заявили, що діти отримують інформацію про навколишній світ у режимі реального часу, де "Крим є територією Російської Федерації".

У Харкові спалахнув скандал через заняття в дитячому садку Dada SPACE, на якому дітям показали карту України без окупованого Росією Криму. Про це повідомила у Facebook волонтер Вікторія Борзова.

За її словами, Dada SPACE опублікував у Facebook пост про те, що весь тиждень діти вивчали тему "Україна". На запитання в коментарях, чому на заняттях використовували карту України без Криму, адміністратор сторінки відповів, що діти отримують інформацію про навколишній світ у режимі реального часу, де "Крим є територією Російської Федерації".

"Якщо завтра ситуація зміниться, ми роздрукуємо нову карту й продемонструємо її дітям", – зазначили в Dada SPACE.

За деякий час фото з картою без Криму й коментарі до неї видалили. Пізніше керівництво дитсадка попросило вибачення "за допущену співробітниками помилку".

"Звичайно ж Крим – частина України й назавжди таким залишиться. У цей непростий для країни час просимо не транслювати агресії на дитячий простір і з розумінням поставитися до цього жахливого непорозуміння", – наголошують у повідомленні.

У Dada SPACE підкреслили, що "проведено бесіду, винні покарані".

Росія анексувала Крим і Севастополь після силової блокади півострова й незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна й більшість країн світу.