Звільнений із російської колонії кримський блогер Мемедемінов уже в Криму

Мемедемінова засудили до двох із половиною років колонії-поселення
Фото: Кримська солідарність / Facebook

Блогер із Криму Наріман Мемедемінов розповів, що після звільнення з колонії в РФ прямує додому – в село Холмівка Бахчисарайського району.

Цивільний журналіст, блогер, медіакоординатор громадського руху "Кримська солідарність" Наріман Мемедемінов, який напередодні звільнився з російської колонії в Ростовській області, вже перебуває на території півострова. Про це 22 вересня він повідомив "Крим.Реалії".

За інформацією видання, Мемедемінов з адвокатами проїжджали по території Старого Криму. Він прямує додому – в село Холмівка Бахчисарайського району.

"Так, я насправді їду вже по Криму, їдемо в автобусі з хлопцями, які мене зустрічали. Зараз дивлюся у вікно, насолоджуюся пейзажами рідного Криму. Наскільки мені відомо, вдома мене готуються зустрічати в мечеті, там зібрався народ, там мене буде зустрічати моя сім'я. Ми хотіли приїхати вчора, але хлопці, які мене зустрічали, просто не витримали б стільки часу в дорозі", – сказав Мемедемінов.

Блогер розповів, що з нетерпінням чекає приїзду додому.

2 жовтня 2019 року Південний військовий окружний суд Ростова-на-Дону засудив Мемедемінова до двох років і шести місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, його звинуватили в публічних закликах до терористичної діяльності. МЗС України назвало звинувачення сфабрикованими.

23 березня 2018 року в будинку Мемедемінова провели обшуки. Після них блогера затримали, в той самий день "суд" заарештував його.

2 жовтня 2019 року Південний військовий окружний суд Ростова-на-Дону засудив блогера до двох із половиною років позбавлення волі. Його захист заявив, що оскаржить вирок.

14 травня військовий апеляційний суд Власихи Московської області залишив чинним вирок Мемедемінову.

21 вересня Мемедемінов вийшов із колонії-поселення №8 у селищі Садковський Ростовської області. Він відбув весь строк ув'язнення за обвинуваченням у нібито публічних закликах до терористичної діяльності.