Держкіно заборонило показувати в Україні ще два серіали

Серіал "Офіцерські дружини" потрапив під заборону
Фото: kinoprofi.org

Телесеріали "Офіцерські дружини" і "Завдання особливої важливості. Операція "Тайфун" порушують положення закону України "Про кінематографію", повідомили в Державному агентстві України з питань кіно.

Державне агентство України з питань кіно заборонило показувати в Україні серіали "Офіцерські дружини" і "Завдання особливої важливості. Операція "Тайфун", повідомляють на сторінці відомства у Facebook.

"У відповідь на звернення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням розглянути на засіданні експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів, що діє при Державному агентстві України з питань кіно, питання про дотримання/порушення чинного законодавства України у демонструванні т/с "Офіцерські дружини" (Україна, 2015 рік, режисер Дмитро Петрунь) і т/ф "Завдання особливої важливості. Операція "Тайфун" (Росія, 2013 рік, режисер Петро Амелін)", – зазначили в Держкіно.

У відомстві додали, що експертна комісія за результатами перегляду ухвалила рішення анулювати їхні прокатні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування та скасувати державну реєстрацію. Зазначають, що серіали порушують ст. 15-1 закону України "Про кінематографію" (розповсюдження і демонстрування фільмів, які містять популяризацію органів держави-агресора, радянських органів державної безпеки).

Відповідно до ст. 15-1 закону України "Про кінематографію", заборонено трансляцію фільмів, вироблених країною-агресором після 1 січня 2014 року.

У січні 2016 року Кабінет Міністрів України уповноважив Держкіно забороняти показ фільмів за участю акторів, визнаних персонами нон грата в Україні. За даними відомства на листопад 2016 року, в Україні було заборонено до показу понад 500 російських фільмів і серіалів.