Фільм "Донбас" здобув головну нагороду на кінофестивалі в Севільї

Фільм Лозниці "Донбас" здобув чергову міжнародну нагороду
Фото: ЕРА

У конкурсній програмі фестивалю в іспанській Севільї брало участь 19 фільмів. Серед них були нові роботи призерів Каннського кінофестивалю та лауреатів премії "Оскар". Гран-прі фестивалю здобув фільм "Донбас" українського режисера Сергія Лозниці.

В іспанській Севільї завершився 15-й міжнародний кінофестиваль, на якому найкращим фільмом визнали стрічку "Донбас" українського режисера Сергія Лозниці, повідомляє ZN.UA.

У конкурсній програмі фестивалю брало участь 19 фільмів. Серед них були нові роботи призерів Каннського кінофестивалю та лауреатів премії "Оскар".

"Донбас", який вийшов на екрани в Україні 18 жовтня, знімали у копродукції України, Нідерландів, Франції та Румунії. У головних ролях знімалися українські та російські актори, серед яких Тамара Яценко, Георгій Делієв, Ніна Антонова, Наталія Бузько та інші. Зйомки відбувалися у Кривому Розі. У стрічці йдеться про ситуацію на сході України.

Журі Каннського кінофестивалю відзначило Лозницю за роботу над "Донбасом". Стрічка також претендує на "Оскар" у номінації "іноземний фільм".

Російські дипломати назвали "Донбас" політизованим, заангажованим і таким, що розпалює міжнаціональну ворожнечу.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.