Фільм Слабошпицького "Плем'я" зібрав рекордну для українського кінематографа кількість переглядів у YouTube

Прем'єра фільму "Плем'я" відбулася у 2014 році
Фото: Drafthouse Films / Facebook

Майже 23 млн людей подивилися стрічку українського режисера Мирослава Слабошпицького "Плем'я" на офіційному YouTube-каналі, кількість піратських переглядів не підлягає обліку.

Художній фільм "Плем'я" українського режисера Мирослава Слабошпицького подивилося майже 23 млн людей у YouTube, це є абсолютним рекордом для українського кіно, повідомив виданню "ГОРДОН" продюсер Олег Кохан.

Підрахунок удалося зробити завдяки легальному YouTube-каналу російської компанії Video Land, на якому картину розміщено із 2015 року.

Дані інших платформ (Netflix, Amazon Prime, Hulu, Vudu, ITunes тощо) не розголошують, а порахувати кількість переглядів на нелегальних, піратських, сайтах не видається можливим, зазначив Кохан.

"Плем'я" – фільм про глухонімих підлітків, прем'єра якого відбулася на Каннському кінофестивалі у 2014 році. Стрічка здобула три нагороди в Каннах – гран-прі Nespresso, премію "Одкровення" і грант від фонду Gan. Загалом роботу Слабошпицького відзначено понад 50 нагородами, що також є рекордом для українських фільмів.

Українська компанія Special Thanks розпочала роботу над документальним фільмом, що досліджує феномен успіху "Племені".

Зараз Слабошпицький працює над фільмом "Тигр" для голлівудської кіностудії Focus Features.