"Я загорівся цією історією". Український режисер Слабошпицький підтвердив роботу над фільмом разом із Піттом і Аронофскі

Слабошпицький став відомим за кордоном завдяки фільму "Плем'я"

Фото: Myroslav Slaboshpytskiy / Facebook

Український режисер Мирослав Слабошпицький повідомив, що отримав сценарій фільму "Тигр" від американського агентства Creative Artists Agency, з яким співпрацює із 2015 року.

Український режисер Мирослав Слабошпицький підтвердив у коментарі "Радіо Свобода", що працюватиме над фільмом "Тигр", який продюсують американські компанії Plan B і Protozoa Pictures, що належать акторові Бреду Пітту і режисерові Даррену Аронофскі відповідно.

Про те, що Слабошпицький стане режисером "Тигра", писало американське видання Variety. Спочатку планували, що Пітт зіграє роль у стрічці, а Аронофскі буде режисером, але в підсумку вони вирішили стати продюсерами.

Український режисер назвав таку зміну поширеним явищем під час роботи над проектом фільму.

За словами Слабошпицького, він отримав сценарій "Тигра" від агентства Creative Artists Agency (США), з яким співпрацює із 2015 року.

"Я не шукаю в кіно тільки історію, я шукаю щось, що могло б мене зачепити, що могло б мене змусити витратити кілька років свого життя на те, щоб цей фільм був. І я загорівся насправді цією історією", – розповів режисер.

Він не розкрив деталей роботи над стрічкою, пославшись на угоду про нерозголошення.

Фільм стане екранізацією книги Джона Вейлланта 2010 року, яка ґрунтується на реальних подіях і розповідає про протистояння амурського тигра і людини у Приморському краї Росії.

Слабошпицький прославився за кордоном завдяки фільму "Плем'я" про глухонімих підлітків, прем'єра якого відбулася на Каннському кінофестивалі 2014 року. Стрічка здобула три нагороди – Гран-прі Nespresso, премію "Одкровення" і грант від фонду Gan.

Він також зняв короткометражні фільми "Глухота" (2010) та "Ядерні відходи" (2012).