Жінка, яка придбала на аукціоні картину Бенксі, що самознищилася, вирішила не відмовлятися від покупки

Нова робота дістала назву "Любов у сміттєвому баку"
Фото: banksy / Instagram

Колекціонерка, яка заплатила на аукціоні Sotheby's $1,4 млн за картину вуличного художника Бенксі "Дівчинка з повітряною кулею", заявила, що стала власницею "власного шматочка історії мистецтва".

Картину вуличного художника Бенксі "Дівчинка з повітряною кулею", яка самознищилася на аукціоні Sotheby's у Лондоні, незважаючи на псування, було куплено за $1,4 млн. Про це йдеться в повідомленні аукціонного дому Sotheby's.

6 жовтня після останнього удару молотка картина почала розрізатися на тонкі смужки за допомогою захованого в рамі шредера.

Переможниця аукціону (її імені не називають, зазначають лише, що це колекціонер і давній клієнт Sotheby's) вирішила не відмовлятися від покупки.

"Спочатку я була шокована, але поступово почала розуміти, що я отримаю свій власний шматочок історії мистецтва", – заявила жінка. 

Нова робота дістала назву "Любов у сміттєвому баку". 

Співробітники аукціонного дому повідомили, що випадки самознищення вже траплялися в історії мистецтва. Так було з роботами художника Густава Мецгера і скульптора Жана Тенглі.

Експерти вважають Бенксі одним із найяскравіших представників сучасного стріт-арту. Його роботи зазвичай мають соціальний і політичний контекст.

Хто ховається за псевдонімом, достеменно невідомо. Британський ді-джей Goldie в одному з інтерв'ю прохопився, що художника звуть Роберт.

ЗМІ припускають, що Бенксі може бути псевдонімом засновника групи Massive Attack Роберта Дель Ная.