За перші чотири дні українського прокату "Дике поле" подивилося більше ніж 15 тис. глядачів

Дії фільму "Дике поле" відбуваються на Донбасі

Скріншот: Канал Украина / YouTube

Прокат фільму "Дике поле", знятого за романом Сергія Жадана "Ворошиловград", стартував 8 листопада. Касові збори стрічки за перші чотири дні становили майже 1,37 млн грн.

15 204 глядачі подивилися фільм "Дике поле" за перші чотири дні українського кінопрокату – із 8-го до 11 листопада, повідомило 13 листопада Бюро української кіножурналістики.

Фільм стартував у прокаті на 178 екранах, у середньому на один екран продали 85 квитків за ціною 90 грн.

Касові збори стрічки становили майже 1,37 млн грн.

Старт "Дикого поля" засвідчив кращі результати в прокаті, ніж картина "Донбас" Сергія Лозниці (майже 14 тис. глядачів за перший тиждень прокату) і "Позивний "Бандерас" Зази Буадзе (понад 9 тис. глядачів за перші чотири дні прокату) – фільмів, де місцем подій також став схід України.

Міжнародна прем'єра стрічки відбудеться на кінофестивалі "Темні ночі". Він триватиме з 16-го до 30 листопада в Таллінні (Естонія), зазначено у Facebook фестивалю.

В основі картини – роман українського письменника Сергія Жадана "Ворошиловград". Він особисто брав участь в адаптації книги для кіносценарію.

Дії фільму відбуваються на Донбасі, куди після довгої відсутності повертається головний герой. Він розшукує свого зниклого брата, який намагався захистити сімейний бізнес – стару бензоколонку. Вона не становить особливої цінності, але розташована на важливій ділянці землі.

Режисер фільму – Ярослав Лодигін. Виробництвом стрічки займалися фахівці трьох країн: України, Нідерландів, Швейцарії. Бюджет фільму становив $1,2 млн. Ролі виконали Олег Москаленко, Володимир Ямненко, Олексій Горбунов та інші.

Зйомки почалися 31 липня 2017 року в Старобільську, рідному місті Жадана, і закінчилися в Києві наприкінці вересня 2017 року.