Берлінале через COVID-19 змінює формат. Стало відомо, як проведуть кінофестиваль 2021 року

Берлінський кінофестиваль проводять із 1951 року
Фото: Berlinale - Berlin International Film Festival / Facebook
71-й Берлінський кінофестиваль відбудеться за два етапи. Із 1-го до 5 березня 2021 року заплановано онлайн-захід для фахівців індустрії, а в червні – глядацькі покази, розповіли організатори.

71-й Берлінський кінофестиваль проведуть у березні 2021 року в онлайн-форматі для фахівців кіноіндустрії, захід для широкої аудиторії відбудеться в червні 2021 року. Про це 18 грудня повідомила пресслужба фестивалю.

"У відповідь на пандемію коронавірусної інфекції COVID-19 ми оголошуємо новий формат 71-го Берлінале", – ідеться в повідомленні.

Організатори розповіли, що фестиваль відбудеться за два етапи: онлайн-захід для фахівців індустрії 1–5 березня і глядацькі покази в червні 2021 року. Традиційно кінофестиваль проводили у лютому. 

На їхню думку, розділення фестивалю на дві частини дасть змогу підтримати і кіноринок, і фестиваль.

"Сьогоднішня ситуація не дає змоги проводити фізичний фестиваль у лютому, водночас важливо презентувати ринок кіноіндустрії протягом першого кварталу року", – заявила виконавча директорка Берлінале Марієтте Ріссенбек.

У серпні повідомляли, що Берлінале 2021 планують як "фізичний фестиваль", який відбудеться згідно з чинними на той момент правилами й положеннями, введеними через COVID-19. Із вересня триває добір фільмів для конкурсу і позаконкурсних програм Берлінале.

Берлінський кінофестиваль проводять із 1951 року. Його головний приз – "Золотий ведмідь".