Борис Гребенщиков випустив новий альбом. Купити його можна лише на сайті благодійного фонду

"Аквариум" випустив новий альбом
Фото: Gordonua.com
Російська рок-група "Аквариум" 27 травня випустила новий альбом "Дань". Про це у Facebook повідомив лідер групи Борис Гребенщиков.

Альбом доступний для завантаження лише на сайті благодійного фонду "МойМио", який допомагає дітям з міодистрофією Дюшена.

"Я цілком і повністю довіряю людям, які організували фонд "МойМио" і займаються такою складною роботою – допомагають дітям із важкою хворобою. Найголовніше, що я усвідомив – без грошей із цією бідою взагалі нічого не зробиш. Тут я можу стати в пригоді: грати концерти на користь хлопців і залучати до цієї теми людей, які мені довіряють. Ми вирішили, що альбом "Дань", який писали найдовше в житті групи, потрібно віддати фонду "МойМио", щоб гроші, зібрані від його продажу, пішли не нам, не авторам, а дітям, які їх потребують", – ідеться в заяві Гребенщикова на сайті фонду.

В альбомі – сім треків. Усі пісні – кавери на композиції друзів і колег Гребенщикова: "Подмога” (группа ХЗ), “Досуги-Буги” і “Цветы на огороде” (“Звуки Му“), “Камчатка” і “Генерал” (“Кино“), “Растафара” Майка Науменка і “Я хочу быть с тобой” (“Наутилус“).

Посилання для скачування альбому можна отримати після пожертвування фонду.

Контекст:

Міодистрофія Дюшена – рідкісне спадкове генетичне захворювання, яке виявляють переважно у хлопчиків, для нього характерна прогресивна м'язова слабкість, кістково-суглобові деформації, серцево-судинні та дихальні порушення. У середньому до 8–12 років пацієнти втрачають здатність самостійно пересуватися.

"Дань" – другий благодійний альбом "Акваріума" протягом останнього року. Восени 2020-го група випустила платівку "Услышь меня, хорошая", кошти від продажу якої передали організації "Ночлежка", що допомагає бездомним людям.