Фанні Ардан у Києві читала Висоцького, побувала на екскурсії, а додому відвезла диски "ДахаБраха" та Ніни Матвієнко. Фото

Ардан у Києві презентувала свою режисерську роботу
Фото надано SC&TH
Французька актриса і режисерка Фанні Ардан 12 жовтня відвідала Київ – знаменитість запросили на відкриття творчого проєкту Sota cinema & Theatre hub (SC&TH), засновником якого є кінопродюсер Олег Кохан Про це виданню "ГОРДОН" повідомили організатори її візиту.

У межах творчого вечора, який проходив у кінотеатрі "Оскар", актриса презентувала свою режисерську роботу – фільм "Химери, яких немає", а після показу спілкувалася з шанувальниками і колегами.

Фото надане SC&TH

Під час спілкування Ардан прочитала вірші радянського та російського поета і музиканта Володимира Висоцького французькою мовою у музичному супроводі.

Фото надане SC&TH

"Коли я працюю у театрі чи знімаюся у кіно, я не бачу глядача, я немов знаходжуся у темному герметичному кубі. Промінь світла з'являється лише тоді, коли хтось каже, що знає мене, мою творчість. Ці два дні у Києві стали справжнім світлом – ваші запитання, обговорення фільму і виступ студентів були незабутніми. Якби я могла залишитися тут ще ненадовго і насолоджуватися цим спілкуванням і неймовірним видом на Дніпро з мого вікна, я була б щасливою", – заявила актриса. 

Фото надане SC&TH

"Ми дуже чекали на Фанні Ардан та щасливі, що крізь карантини і локдауни ми нарешті зустрілися. Сподіваємося, такі вечори та дискусії стануть традицією, а наш Hub – місцем зустрічі справжнього мистецтва з глядачем, адже народження будь-якого твору відбувається не тоді, коли його демонструють на екрані або ж сцені, а коли воно проявляється у вашій голові і відлунює у серці", – зазначив Кохан. 

Під час перебування у Києві актриса побувала на екскурсії у Софії Київській, а додому повезла диски з альбомами українських співачок Ніни Матвієнко, Мар'яни Садовської та етногурту "ДахаБраха".

Контекст:

Фанні Ардан народилася у 1949 році. У 25 років дебютувала на театральній сцені, а перший фільм з її участю вийшов на екрани у 1979 році.

У 1997 році Ардан нагородили премією "Сезар" за роль у фільмі "Вечірній прикид" у номінації "Найкраща актриса".

У 2008 році Ардан дебютувала як режисерка, знявши сімейну драму "Прах і кров".