Гордон дав пораду Наташі Корольовій після того, як їй заборонили в'їзд до Литви через незаконне відвідування Криму

Гордон – Корольовій: Треба просто зробити вибір
Фото: gordondmytro / Instagram, koroleva__star / Instagram
Український журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон порадив російській співачці українського походження Наташі Корольовій надалі відвідувати Крим легальним способом – із території України. Про це він написав 24 січня у коментарі під її постом в Instagram, який вона опублікувала після того, як напередодні концерту у Вільнюсі Литва заборонила їй в'їзд у країну строком на п'ять років через незаконне відвідування окупованого РФ Криму.

"До Криму можна поїхати, але через українських прикордонників і митників, тому що Крим це Україна. Їздити інакше порушення міжнародних законів, правил і норм, тому треба просто зробити вибір", порадив Гордон співачці.

Скріншот: gordondmytro / Instagram


Контекст:

23 січня 2022 року стало відомо, що Литва заборонила в'їзд до країни Наташі Корольовій до січня 2027 року. Причиною заборони стали концерти співачки в окупованому Криму.

Реагуючи на заборону, співачка висловила обурення на своїй сторінці в Instagram і заявила, що схожа ситуація була з нею п'ять років тому, коли їй заборонили в'їзд в Україну через те, що артистка відкрито підтримала окупацію українського Криму і зіграла одну з головних ролей у фільмі "Будиночок на півдні", зйомки якого проводили у Криму.

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин та незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до Російської Федерації не визнають Україна і більшість країн світу.

Згідно з українським законодавством, відвідування окупованого Росією Криму легальним способом можливе лише з території України через контрольні пункти "Каланчак", "Чаплинка" та "Чонгар" у Херсонській області і лише з дозволу української влади.