Картину Ван Гога "Вулична сцена на Монмартрі" продали більш ніж за €13 млн

Картину написано 1887 року
Фото: sothebys.com

На початку торгів картину художника-імпресіоніста Вінсента Ван Гога "Вулична сцена на Монмартрі" оцінили від €5 млн до €8 млн євро. Приблизно 100 років полотно зберігала у приватній колекції паризька родина.

Картину голландського імпресіоніста Вінсента Ван Гога "Вулична сцена на Монмартрі" продали на аукціоні в Парижі більш ніж за 13 млн євро. Про це йдеться на сайті аукціонного дому Sotheby's.

Точна ціна продажу лота – 13 млн 91 тис. 250 євро за початкової оцінної вартості від €5 млн до €8 млн євро.

Ван Гог написав "Вуличну сцену на Монмартрі" 1887 року. Її зберігали у приватній колекції з 1915-го до 2020 року, ідеться в описі лота. Перед аукціоном полотно вперше продемонстрували публіці.

За інформацією Радіо France Culture, цю картину ніколи раніше не показували широкій аудиторії. Понад 100 років її зберігала у приватній колекції паризька родина, нинішнє покоління якої вирішило виставити її на аукціон. Минулого тижня фахівці могли побачити її на передпродажній виставці в аукціонному домі Друо.

На полотні зображено млин, на якому перемелюють спеції на Монмартрі. Художник написав її невипадково, це данина поваги його рідній Голландії, пояснив у коментарі радіо аукціоніст дому Mirabaud Mercier Фаб'єн Мірабо.