Кіркорову заборонено в'їзд в Україну попри виключення із чорного списку Мінкульту – ЗМІ

Кіркоров перебуває в базі даних сайта "Миротворець"
Фото: fkirkorov / Instagram

Російському співакові Філіпу Кіркорову заборонено в'їзд в Україну попри виключення із чорного списку Міністерства культури та інформаційної політики України. Про це повідомило інформоване джерело видання "Букви" у Службі безпеки України 3 серпня.

Заборона на в'їзд Кіркорову в Україні діє ще із 7 червня цього року. За словами співрозмовника, Кіркорова дійсно виключили із чорного списку Мінкульту, однак СБУ не скасовувала заборони співакові на в'їзд в Україну.

Кіркорову на три роки заборонили в'їжджати на територію України, вказало джерело.

Контекст:

Про те, що Кіркорова занесли до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, стало відомо 23 червня цього року. Кіркоров називав український Крим "російським" і незаконно відвідував півострів. Кіркоров назвав занесення у список "дурістю", яка тільки робить його популярнішим.

Міністерство культури та інформаційної політики 27 червня виключило Кіркорова із цього списку. Пресслужба СБУ, коментуючи відгук, заявила, що "потребує додаткової обробки даного питання у зв'язку із судовими прецедентами".

У 2015 році Кіркоров в інтерв'ю журналу Super заявляв, що якщо його занесуть в український чорний список артистів, то він цим пишатиметься.

Артист говорив у січні, що останні сім років не може в'їжджати на територію України, хоча у списку діячів культури, які становлять загрозу нацбезпеці України, його досі не було.

Кіркоров також перебуває в базі даних українського сайта "Миротворець" за незаконне відвідування окупованого Росією Криму. У березні 2021 року Кіркоров у публікації на своїй сторінці в Instagram назвав Крим російським.