Молитва, флешмоби та виставка знищеної російської техніки. Кабмін затвердив план заходів на День Незалежності України

До Дня Незалежності у Києві покажуть знищену російську техніку
Фото: EPA
Кабінет Міністрів України 19 серпня ухвалив план заходів на День Незалежності України. Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформполітики.

В Україні на державному рівні святкуватимуть День державного прапора 23 серпня і День Незалежності 24 серпня.

23 серпня у Києві та в інших населених пунктах, закордонних дипломатичних установах, військових частинах проведуть офіційні урочисті церемонії підняття державного прапора України.

24 серпня монумент "Батьківщина-мати" у Києві та інші знакові місця підсвітять кольорами державного прапора України, а у Національному заповіднику "Софія Київська" священники всіх церков молитимуться за Україну, зазначили у Мінкульті. На Хрещатику відбудеться виставка знищеної російської військової техніки.

У міністерстві також повідомили про заплановані флешмоби, "спрямовані на єднання та підтримку українців". Під час офіційних заходів усіх загиблих у війні проти російських окупантів вшановуватимуть хвилиною мовчання.

“Цьогоріч День Незалежності України має для всіх українців особливе значення. У нас триває війна й окупанти скаженіють від своєї безпорадності. Українці ж продовжують гідно протистояти нелюдам і вражати світ своєю незламністю, силою та емпатією до тих, хто поруч. Саме зараз ми переживаємо історичний момент, наша нація гартується у боротьбі. Ми назавжди запам'ятаємо те, хто нам друг, а хто ворог. Щиро вірю, що зовсім скоро ми гучно святкуватимемо нашу перемогу", – заявив міністр культури Олександр Ткаченко.