На одній зі стін Чорнобильської АЕС створять мурал

Мурал буде розміщено на східній стіні машинного залу, яка виходить на офісні приміщення ЧАЕС
Фото: ЕРА

Заявки на конкурс на найкращий ескізний проект для створення мурала на Чорнобильській атомній електростанції прийматимуть до 3 травня.

У квітні відбудеться конкурс на найкращий ескізний проект для створення мурала на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС), повідомляє 3 квітня сайт державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС".

Заявки прийматимуть до 3 травня. Переможця визначить експертне журі з урахуванням голосування на сторінці ЧАЕС у Facebook.

Завданням конкурсу є розроблення проекту мурала розміром 18,5 х 57,9 м, до якого входять кольоровий ескіз, назва проекту, концепція та короткий опис.

Кількість робіт від одного учасника необмежена. На переможця чекає ексклюзивна дводенна персональна екскурсія на Чорнобильську АЕС і в місто Прип'ять, а також грошовий приз.

Мурал розмістять на східній стіні машинного залу, яка виходить на офісні приміщення ЧАЕС. Його щодня бачитиме приблизно тисяча працівників і відвідувачів станції.

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції у квітні 1986 року стала однією з найбільших промислових ядерних катастроф в історії. За міжнародною шкалою ядерних подій, ухваленою 1988 року, аварія на ЧАЕС – одна з двох, яку оцінили максимальним, сьомим, рівнем небезпеки. Співмірна з нею за масштабами тільки катастрофа на японській АЕС "Фукусіма-1" 2011 року.