Нищук назвав неприпустимими й образливими слова Дорна, що війна з Росією – це сварка

Нищук: Мені шкода, що Іван Дорн так прокоментував
Фото: Євген Нищук / Facebook

Юридично Міністерство культури України ніяк не може вплинути на українського співака Івана Дорна, який назвав війну з Росією "сваркою двох побратимів", сказав міністр культури України Євген Нищук.

Заява українського співака й діджея Івана Дорна, що війна з Росією – це сварка, є неприпустимою й образливою, сказав міністр культури України Євген Нищук журналістам перед засіданням Кабінету Міністрів 12 квітня, повідомляє агентство УНН.

"Мені шкода, що Іван Дорн так прокоментував. У нього різна може бути позиція його особиста, у тому сенсі допомагає він або не допомагає (АТО. – "ГОРДОН"), але говорити про сварку так, наче тут у нас нічого не відбувається – це недостойно", – зазначив він.

Нищук повідомив, що юридично Міністерство культури ніяк не може вплинути на Дорна, оскільки він не перебуває в жодному державному закладі або закладі культури. Він додав, що це питання в компетенції Служби безпеки України.

"Людина, яка тут, яка знає весь процес, – мені дійсно прикро, я можу говорити про те, що це неприпустимо, це образливо", – додав Нищук.

Іван Дорн – український поп-виконавець родом із Челябінська (Росія). Він переїхав до України, коли йому було два роки. У 2007–2010 роках він був учасником гурту "Пара Нормальних", а потім почав сольну кар'єру.

В інтерв'ю російському відеоблогеру Юрію Дудю Дорн відхрестився від допомоги воїнам АТО і сказав, що йому "подобається" вважати росіян та українців братами.

"Коли сталася сварка двох побратимів, усі молодші брати сказали "ні" всьому від старшого брата, хочемо все своє", – сказав Дорн, пояснюючи причини підйому української музики.

У квітні цього року співак уже опинявся в центрі скандалу, коли сфотографувався зі співачкою Валерією та продюсером Йосипом Пригожиним. ЗМІ писали, що Дорн "забув" про те, що Валерії та Пригожину заборонено в'їзд до України.