Нищук про "Євробачення": Інформація про дискваліфікацію України на три роки – тільки чутки

Нищук назвав ситуацію із Самойловою очевидною провокацією
Фото: eurovision.ua

Україна не отримувала жодних офіційних листів про можливе відлучення від участі в "Євробаченні" на наступні три роки, зазначив міністр культури.

Немає жодного офіційного підтвердження наміру на три роки відлучити Україну від участі в конкурсі "Євробачення" через скандал із представницею РФ Юлією Самойловою. Про це міністр культури України Євген Нищук заявив у інтерв'ю Eurovision.ua.

"Поки що не готовий коментувати цієї ситуації, оскільки інформація про дискваліфікацію України на три роки – тільки чутки. Ми не маємо жодних офіційних листів, щоб про це говорити", – сказав він.

За словами міністра, ситуація із Самойловою – це очевидна провокація.

"Усі заздалегідь розуміли, що є конкретні закони України. Ми фактично перебуваємо у стані війни. У кожній країні є закон, і питання закону не обговорюється. Тому ми зробили все так, як того вимагав закон", – пояснив Нищук.

4 травня стало відомо, що голова оргкомітету Євробачення Франк-Дітер Фрайлінг допустив уведення санкцій проти Росії та України за порушення статуту пісенного конкурсу "Євробачення 2017". Одна із санкцій – усунення на три роки з конкурсів у 2018–2020 роках. Окрім того, організатори мають право оштрафувати країни та відкликати спонсорське фінансування.

12 березня 2017 року за підсумками національного відбору в Росії для участі в "Євробаченні 2017" вибрали співачку Юлію Самойлову з піснею Flame Is Burning.

22 березня Служба безпеки України повідомила, що ухвалила рішення заборонити Самойловій уїзд до України, оскільки влітку 2015 року вона виступала в окупованому Криму: брала участь у гала-концерті "Світ спорту та добра" в Керчі.

13 квітня російський "Первый канал" відмовився від трансляції "Євробачення 2017" через відмову української влади впускати до країни російську співачку.

Пісенний конкурс "Євробачення 2017" пройде в Міжнародному виставковому центрі Києва з 9-го по 13 травня включно. У ньому візьмуть участь виконавці з 42 країн.