Переможцем "Євробачення" стала Італія

У фіналі перемогла рок-музика
Фото: ЕРА

Переможцем проведеного в Роттердамі 65-го конкурсу "Євробачення" стала італійська група Måneskin із піснею Zitti E Buoni. Про це 23 травня повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Італійська рок-група у професійного журі посіла четверте місце і вийшла на перше завдяки оцінкам телеглядачів. Разом у Måneskin 524 бали.

Отже, "Євробачення 2022" відбудеться в Італії.

Відео: Eurovision Song Contest / YouTube

Друге місце (499 балів) посіла французька співачка Барбара Праві з піснею Voilà, третє (432 бали) – швейцарський виконавець Gjon's Tears із композицією Tout l'univers.

Український гурт Go-A із композицією "Шум" посів підсумкове п'яте місце (364 бали), після суддівського голосування він був дев'ятим. Україна на 14 балів випередила Ісландію (ісландський колектив Daði og Gagnamagnið не виступав у фіналі наживо через коронавірус в одного з його учасників, глядачам показали запис однієї з репетицій гурту).

Жодного бала не одержала у фіналі Великобританія – ні від суддів, ні від телеглядачів.

Усього у фіналі виступили представники 26 країн.

Контекст:

Італія бере участь у "Євробаченні" з 1956 року (з перервами). Усього країна була представлена на конкурсі 47 разів, раніше перемагала двічі – 1964-го і 1990 року.

Великобританія, Іспанія, Німеччина, Франція та Італія автоматично потрапляють до фіналу "Євробачення" як країни – засновники конкурсу.