Порошенко про пранкера Седюка: Завжди знайдеться той, хто вискочить і щось продемонструє

Порошенко: Я точно розчарований, але вважаю, що це нам не зіпсувало враження від свята
Фото: Петро Порошенко / Facebook

Президент України Петро Порошенко заявив, що інцидент на "Євробаченні 2017" за участю пранкера Віталія Седюка, який показав голі сідниці на сцені конкурсу, не зіпсував враження від свята.

Президент України Петро Порошенко на прес-конференції 14 травня прокоментував інцидент на "Євробаченні 2017" за участю пранкера Віталія Седюка, який показав голі сідниці на сцені музичного конкурсу.

"Завжди знайдеться той, хто вискочить і щось продемонструє, уважаючи, що це – свобода. Я думаю, що дуже погано, коли таким способом люди знаходять можливість для самовираження. 200 млн громадян дивляться Україну, десятки тисяч людей, зокрема волонтерів, зробили надзусилля для того, аби не просто зробити свято, а показати Україну світові. І тут вилазить, даруйте на слові, одна дупа. Думає, що це те, що світ повинен бачити з України. Я розчарований, але вважаю, що це нам не зіпсувало враження від свята", – підкреслив Порошенко.

Пранкер, загорнутий у прапор Австралії, вибіг на сцену та зняв штани під час виступу Джамали у фінальній частині конкурсу "Євробачення 2017" у Києві 14 травня.

Охорона відразу вивела чоловіка зі сцени та за межі концертної зали.

Пізніше з'ясувалося, що на сцені був Седюк, відомий пранками щодо зарубіжних зірок, серед яких – актори Бред Пітт, Вілл Сміт, моделі Кім Кардашьян і Джіджі Хадід, співачки Адель і Мадонна.

14 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що Седюка затримала поліція та відправила в ізолятор тимчасового утримання на 72 години. Суд має обрати йому запобіжний захід 15 травня. Седюку інкримінують ч. 3 ст. 296 (хуліганство з обтяжуючими обставинами) Кримінального кодексу України, покарання – від штрафу до п'яти років позбавлення волі.