"Трапилося неймовірне". Поетеса Якимчук, яка виступить на "Греммі", розповіла, як на репетиції організатори підтримали Україну молитвою

Якимчук: Увесь прогресивний світ розуміє, що нічого немає дорожчого, ніж бути собою і жити вільно
Фото: Любов Якимчук / Facebook
Українська поетеса Любов Якимчук, яка виступить на церемонії вручення премії "Греммі 2022", 3 квітня у Facebook повідомила, що під час репетиції команда організаторів, узявшись за руки, молилася за Україну.

"Сьогодні трапилося неймовірне. Я навіть не одразу зрозуміла, що відбувається: вони робили це дуже красиво, як перформанс, і разом із тим щиро, як це буває в розмові з близькими. Музична команда на "Греммі" зібралася в коло, взялася за руки і молилася за Україну. Це була молитва сильних, прониклива, неймовірна, – написала поетеса. – І знаєте, що вони говорили? Що Україна бореться за свою та їхню свободу. Я це вже чула від американців не раз. Увесь прогресивний світ розуміє, що нічого немає дорожчого, ніж бути собою і жити вільно. Вони захоплюються нами, вони хочуть, щоб нам удалося, вони оплакують наших загиблих разом із нами. Про це і буде наш виступ. Я не думала, що може бути така міцна підтримка. Відчувала це з України, а тут я це бачу просто поряд. Ще не можу розкривати імен, але обіцяю, вони вас вразять".

Контекст:

64-та церемонія вручення "Греммі" відбудеться в Лас-Вегасі в ніч на 3 квітня. Раніше планували, що вона відбудеться 31 січня 2022 року в Лос-Анджелесі, але 5 січня організатори скасували захід через поширення у США штаму коронавірусу "Омікрон". Повний перелік номінантів опубліковано на сайті премії.

Якичмук виступить під час церемонії вона прочитає свої вірші про війну зі збірки "Абрикоси Донбасу", написаної у 2015 році.