"Це крута можливість ще голосніше заявити про Україну". Kalush Orchestra виступить на престижному британському фестивалі Glastonbury

Kalush Orchestra посіли перше місце на "Євробаченні 2022"
Фото: ЕРА
Переможець "Євробачення 2022", український гурт Kalush Orchestra виступить у ніч із 24-го на 25 червня на престижному британському фестивалі Glastonbury у Великобританії. Про це повідомляють на сторінці фестивалю в Instagram.

"Це дуже крута можливість для нас ще голосніше заявити про Україну, привернути ще більше уваги до війни, знайти ще більше підтримки від європейців і, нарешті, ще раз повторити, що "Євробаченню 2023" в Україні бути", – прокоментував виступ гурту у Великобританії фронтмен Олег Псюк, зазначають у релізі.

Контекст:

14 травня у фіналі "Євробачення 2022" у Турині (Італія) брали участь представники 25 країн.

Переможцем конкурсу став український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania. Отже, "Євробачення 2023" має відбутися в Україні.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко 3 червня заявив, що не сумнівається в тому, що "Євробачення 2023" проведуть в Україні. Кабінет Міністрів України 10 червня створив організаційний комітет із підготовки та проведення в Україні "Євробачення 2023".

17 червня Європейська мовна спілка заявила, що пісенний конкурс "Євробачення" 2023 року не можуть провести в Україні, оскільки у країні триває війна. У зв'язку із цим організатори заходу мають намір розпочати переговори про проведення конкурсу у Великобританії, оскільки друге місце на "Євробаченні 2022" посів британець Сем Райдер.

Ткаченко, коментуючи рішення EBU, заявив, що Україна вимагатиме його зміни.

Голова правління Суспільного Микола Чернотицький зазначив, що він і команда, яка розпочала підготовку до "Євробачення 2023" в Україні, розчаровані рішенням EBU.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон також висловився щодо цього, зазначивши, що "Євробачення 2023" має відбутися в Україні.

Glastonbury – щорічний музичний фестиваль, який проводять із 1970 року. У ньому беруть участь світові знаменитості. У 2022 році організатори очікують понад 200 тис. відвідувачів.