В Італії відкрилася 57-ма Венеційська бієнале

У Венеції відкрилася бієнале
Фото: EPA

У межах 57-ї Венеційської бієнале працюватиме 80 національних павільйонів, з-поміж яких і українська.

13 травня в Італії відкрилася 57-ма Венеційська бієнале – виставка сучасного мистецтва. Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Бієнале проходить під лозунгом "Viva Arta Viva" ("Хай живе мистецтво"). Аналогічну назву має головна експозиція виставки, куратор якої – французька художниця Крістін Масел.

Роботи на виставці сучасного мистецтва представляє 120 художників із 51 країни. У межах бієнале працюватиме 80 національних павільйонів, з-поміж яких і українська.

Україну на 57-му Венеційському бієнале разом з іншими художниками представлятиме відомий фотограф Борис Михайлов із серією робіт "Парламент".

Виставка відбувається кожні два роки. 2017 року вона триватиме до 26 листопада. Організатори очікують, що за цей час побачити твори сучасного мистецтва зможе приблизно 500 тис. осіб.

2015 року на 56-й Венеційській бієнале Україна представила групову виставку "Надія!" за участю молодих українських художників Євгенії Бєлорусець, Артема Волокітіна, Микити Кадана, Жанни Кадирової, Миколи Рідного та Сергія Жадана, Анни Звягінцевої та "Відкритої групи". На честь відкриття українського павільйону на набережній у Венеції дав концерт український гурт "Океан Ельзи".