До України прибуло приблизно 400 учасників "Євробачення 2017" та представників їхніх команд

Учасників "Євробачення 2017" пропускають до України в пріоритетному порядку
Фото: Eurovision Club Ukraine / Facebook

Найбільшу кількість учасників міжнародного пісенного конкурсу оформили в аеропортах Бориспіль і Київ, одна з команд прибула через автомобільний пункт пропуску "Платонове" в Одеській області, повідомили в Держприкордонслужбі України.

До України прибуло приблизно 400 учасників "Євробачення 2017" та членів їхніх команд. Зокрема, лише за минулу добу прикордонники зустріли понад 160 осіб, повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України.

Найбільше учасників міжнародного пісенного конкурсу оформили в аеропортах Бориспіль і Київ, одна з команд прибула через автомобільний пункт пропуску "Платонове", що в Одеській області.

У Держприкордонслужбі зазначили, що особливу увагу під час прибуття учасників конкурсу надають безпеці громадян і правопорядку в пунктах пропуску.

Згідно із законом, учасників "Євробачення 2017" пропускають до України в пріоритетному порядку, за технологічними принципами, які застосовували під час Євро 2012. Передбачають, що до 70% учасників конкурсу прилетять в Україну літаками, 20% скористаються автомобільними пунктами пропуску, 10% гостей та учасників конкурсу – залізничним сполученням.

Україна здобула право на проведення "Євробачення 2017" після перемоги Джамали з піснею "1944" на конкурсі минулого року.

Пісенний конкурс "Євробачення 2017" відбудеться в Міжнародному виставковому центрі Києва з 9 до 13 травня.