З переліку осіб, які загрожують нацбезпеці, з 2015 року видалили чотирьох людей – Мінкультури України

У зв'язку з військовою агресією Україна заборонила трансляцію деяких фільмів і серіалів російського виробництва
Фото: depositphotos.com
У списку осіб, які загрожують нацбезпеці України, перебуває 178 людей.

Від початку створення переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, з нього видалили чотирьох людей. Про це у відповідь на запит "Інтерфакс-Україна" повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

За інформацією відомства, у червні 2019 року на виконання рішення Окружного адміністративного суду Києва за позовом ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія "1+1" і ТОВ "Кіноквартал" скасували наказ Мінкультури, яким до цього переліку внесли російського актора Федора Добронравова.

У жовтні 2019 року на підставі листа СБУ Мінкультури видалило із цього переліку італійського співака Альбано Каррізі (творчий псевдонім Аль Бано).

У березні 2020 року також на підставі листа СБУ з переліку видалили російську телеведучу та актрису Катерину Варнаву.

Окрім цього, на підставі листа СБУ у вересні 2020 року Мінкультури видалило з переліку осіб, які загрожують нацбезпеці, російського виконавця Василя Вакуленка (відомого під псевдонімом Баста).

У відомстві заявили, що нині в переліку перебуває 178 людей.

Росія анексувала Крим після незаконного "референдуму" 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна й більшість країн світу. Зараз між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

У зв'язку з військовою агресією Росії Україна заборонила трансляцію деяких фільмів і серіалів російського виробництва, також створили перелік діячів культури, які становлять загрозу нацбезпеці України.