"Із повагою". Ломаченко та Усик подарували реперу Басті одяг свого бренда

Сьогодні репер проведе свій останній із запланованих концертів в Україні
Фото: bastaakanoggano / Instagram
Російський репер Баста (справжнє ім'я – Василь Вакуленко) подякував в Instagram українським боксерам Василеві Ломаченку та Олександрові Усику за те, що вони подарували йому одяг свого бренда LOMUS.

На фото російський репер позує у футболці і кепці LOMUS – бренда спортивного одягу від Усика і Ломаченка. Як повідомляють на сайті магазину бренда, слово LOMUS є символом дружби двох боксерів, яка з часом переросло в лінію одягу. У компанії підкреслили, що одяг повністю виготовлено в Україні.

У публікації Вакуленко написав: "Дякую за підгін". Ломаченко відповів Басті словами: "Із повагою, Василю Михайловичу".

Скріншот: bastaakanoggano / Instagram

Контекст:

15 січня 2018 року Міністерство культури занесло Басту до списку осіб, які загрожують нацбезпеці України. У листопаді суд визнав законною заборону Басті в'їжджати в Україну.

У вересні 2020 року Мінкульт повідомив, що викреслив Басту з переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці, оскільки закінчився строк заборони. В оновленому 25 червня 2021 року списку на сайті міністерства Вакуленка немає.

23 червня у СБУ заявили, що надіслали Міністерству культури клопотання про додавання Басти у список осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, але в Мінкульті заявили, що таке звернення відомству не надходило.

25-го і 26 червня, незважаючи на акції протестів, у Басти відбулися концерти в Києві, а 27-го – в Одесі. 28 червня репер виступить в Одесі під іншим сценічним ім'ям – Ноггано.

Репер Баста входить до бази даних центру "Миротворець" через неодноразовий незаконний перетин державного кордону України і заперечення російської агресії. Як зазначають на сайті, він гастролював в окупованому Росією Криму.