Україну накриє пилом із Каспію – Укргідрометцентр

За прогнозом, пил потраплятиме на українську територію хвилями
Скріншот: objectiv.tv

Через пилову бурю в Каспійській низовині в повітрі України 30 вересня фіксують високу запиленість. Про це пише у Facebook Укргідрометцентр.

Вітер переносить повітря з південного сходу, і піднятий на Каспії пил у вигляді найдрібніших його частин переноситься в Україну у верхніх шарах атмосфери. Він осідає в Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях. Невелика кількість також потрапляє на територію Черкаської й Кіровоградської областей, ідеться в повідомленні.

"Погіршує ситуацію місцева сухість земної поверхні, додаючи до запилення місцеві пилинки й часточки ґрунту, що здіймає вітер. Ситуація утримається, попередньо, до п'ятниці, коли напрямок вітру в Україні зміниться на південний і західний", – прогнозують метеорологи.

В Укргідрометцентрі зазначають, що пил потраплятиме на українську територію хвилями й поліпшення чергуватимуться з погіршенням видимості та якості повітря.

На територію Київської області пил потрапить 1-го і 2 жовтня. Там, а також у Чернігівській і Сумській областях повітря може погіршитися ще й через переміщення оксиду вуглецю із задимленням, яке йде з-за меж України з північного сходу, ідеться в пості.