Аеропорт "Київ" скасував усі міжнародні рейси. Пасажири скаржаться, що дізналися про це вночі

Аеропорт "Київ" скасував понад 80 рейсів, які було заплановано на 16-те та 17 червня
Фото: depositphotos.com

Міжнародний аеропорт "Київ" 16-го і 17 червня не буде обслуговувати заплановані міжнародні рейси через епідемічну ситуацію в місті.

Міжнародний аеропорт "Київ" імені Ігоря Сікорського скасував усі регулярні міжнародні пасажирські рейси у зв'язку із продовженням карантину у столиці. Заяву аеропорт опублікував у Facebook уночі 16 червня.

Причиною скасування рейсів названо постанову Кабінету Міністрів України №392 від 20 травня 2020 року. У ній ідеться, що протиепідемічні заходи послаблюють тільки в регіонах зі сприятливою епідемічною ситуацією.

Рейси скасовано до 3.00 17 червня.

Перелік скасованих рейсів показано на онлайн-табло аеропорту. З опублікованої інформації випливає, що 16 червня аеропорт скасував 50 рейсів з/у різні країни, зокрема Туреччину, Польщу, Білорусь, Італію, Грецію, Німеччину, Португалію, Албанію, Латвію, Литву, Австрію, Чорногорію, Данію, на Кіпр. 17 червня аеропорт скасував 37 рейсів. Найбільше скасованих рейсів у авіакомпанії Wizz Air, по кілька – у компаній Pegasus, Alitalia, LOT, "Белавиа", Vueling Airlines, Ellinair і Jonika.

На сторінці аеропорту у Facebook пасажири критикують дії адміністрації аеропорту. Вони зазначають, що лист зі скасуванням рейсів надійшов тільки вночі.

"Сьогодні мав бути мій рейс о 12.00, але щойно (о 00.43) надійшов лист про скасування рейсу. Як таке може бути, що опівночі людям повідомляють про скасування? Про продовження карантину до 00.00 нічого не було відомо? І що це за продовження карантину на один день?" – написала одна з підписниць сторінки.

Ще один столичний аеропорт – "Бориспіль", – згідно з інформацією на онлайн-табло, продовжує приймати і відправляти рейси за розкладом.

Через поширення коронавірусної інфекції Україна із 17 березня зупинила міжнародне авіасполучення.

У зв'язку з поліпшенням епідемічної ситуації з 11 травня в Україні розпочалося пом'якшення карантину. 20 травня Кабмін продовжив обмеження до 22 червня, але запровадив так званий адаптивний карантин: регіональній владі надали право послаблювати карантинні заходи в разі поліпшення епідемічної ситуації.

Із 5 червня в Україні відновили внутрішнє авіасполучення, а 15 червня – міжнародне.