Активіст із Маріуполя заявив, що його побили в Києві після участі в Марші рівності

Моржов спеціально приїхав на Марш рівності з Маріуполя
Фото: Диана Берг / Facebook

За словами ЛГБТ-активіста з Маріуполя Сергія Моржова, люди, які нападали на нього, вигукували образи, приснули в обличчя з газового балончика, порвали й відібрали футболку.

Студент із Маріуполя Сергій Моржов заявив, що 23 червня в Києві після завершення Маршу рівності "КиївПрайд", у якому він брав участь, на нього напали та побили. Про це активіст розповів виданню MRPL.CITY.

За словами Моржова, він спеціально приїхав у Київ на Марш рівності, "щоб підтримати людей, які борються за свої права, не бояться вийти на вулицю, аби заявити про своє існування".

Моржов стверджує, що після маршу він пішов до друзів, у яких зупинився, і в цей час на нього напали, "викрикуючи образи".

Студент зазначив, що його повалили на землю і приснули в обличчя з газового балончика.

"Вони порвали і відібрали футболку, на якій був напис "Квір урятує світ", – розповів він.

За словами потерпілого, викликаний на місце події поліцейський написав у документах, що ознак вчинення злочину на ґрунті ненависті не було.

"Поліцейський не написав і половини того, що сталося. Написав тільки, що спіймали, забризкали балончиком і побили. Але не згадав, що ображали чи що порвали футболку", – підкреслив Моржов.

Він зазначив, що після нападу тіло болить від побоїв.

Видання повідомило, що на Моржова нападали й у Маріуполі.

У Києві 23 червня відбувся п'ятий Марш рівності "КиївПрайд". За даними організаторів, у заході взяли участь 8 тис. осіб. У поліції заявили, що не зафіксували жодного правопорушення в день маршу, також обійшлося без постраждалих.