Гордон: Якби Слончак у США завдав удару поліцейському, його застрелили б до бісової матері

Гордон: Ні хріна собі на поліцейського напасти! Ти чого?
Фото: Gordonua.com

Звільнений заступник голови Київської міської держадміністрації Володимир Слончак нерозумний, якщо так зухвало поводився з поліцейськими, але і правоохоронці діяли непрофесійно, оскільки довго не реагували на його поведінку, вважає засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон.

Якби у звільненого заступника голови Київської міської держадміністрації Володимира Слончака стався конфлікт не з українськими поліцейськими, а з американськими, його могли б застрелити. Таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" 28 квітня висловив засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон.

"Жахлива ситуація. Бо розумна людина, по-перше, має розуміти, що у всіх поліцейських на грудях камера – тебе знімають. Якщо ти розумний ти маєш це розуміти. Отже, уже не розумний. По-друге, такі, як Слончак, не розуміють, що треба поводитися спокійно. По-третє, якби він був у США і завдав удару поліцейському, його застрелили б до бісової матері. Відразу, без розмов. І поліцейського ніхто не судив би. Американські поліцейські стріляють у людей. Ні хріна собі на поліцейського напасти! Ти чого?" – обурився Гордон.

Журналіст також звернув увагу на не зовсім професійну, на його думку, поведінку поліцейських.

"Ці поліцейські, які затримували Слончака, поводилися якось [некомпетентно]... Їх уже обзивають, матюкають, а вони все якось без реакції. Нічого собі! Представника влади обматюкали? Що? [Треба] мордою в асфальт. Відразу!" – зазначив Гордон.

Він розповів, що знайомий із депутаткою Київради Людмилою Костенко, яка була за кермом автомобіля, що зупинили поліцейські (Слончак сидів на пасажирському сидінні).

"Я з нею працював у Київраді, вона дуже гарне враження на мене справила. Вважаю, що вона велика розумниця. Там і інтелект є, і бажання працювати. Вона не корупціонерка, це точно", – сказав Гордон.

Відео: Дмитрий Гордон / YouTube

Увечері 26 квітня в центрі Києва поліція зупинила Mercedes за незначне порушення правил дорожнього руху, однак ситуація перейшла в конфлікт. В автомобілі були Слончак і Костенко.

На відео, яке, імовірно, зняли на нагрудну камеру поліцейського, видно, що на початку конфлікту Слончак намагався з'ясувати, чому зупинили автомобіль. Йому пояснили, що водійка забула ввімкнути фари. Слончак почав обурюватися, що поліцейські нібито не зупиняли інші автомобілі і показував своє посвідчення. "Ти не бикуй, бл...дь! Чо ти вий...буєшся?" – кричав посадовець поліцейським. Вони просили знизити тон. У якийсь момент конфлікту один із правоохоронців крикнув Слончаку: "Чого кричати?" "Ти на мене голос не повишай!" – відповів Слончак і штовхнув поліцейського, той штовхнув чиновника у відповідь. Після цього Слончака затримали.

Він стверджував, що не нападав на патрульних, а "поліція зухвало перевищувала свої повноваження".

Мер Києва Віталій Кличко 27 квітня звільнив свого заступника.

Національна поліція 26 квітня відкрила кримінальне провадження за фактом нападу Слончака на правоохоронця. Суд обрав колишньому посадовцю запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.