Київрада розірвала угоду оренди землі із забудовником, який хотів побудувати дев'ятиповерховий готель на Андріївському узвозі

У 2016 році на Андріївському узвозі почали будівництво багатоповерхівки
Фото: Валентин Мондриевский / Facebook

Забудовник ПП "Маркон" хотів побудувати на Андріївському узвозі в Києві готель заввишки 30 м, тоді як максимально допустима висотність у цьому районі  12 м, повідомили в Київраді.

Київська міськрада розірвала угоду оренди землі із забудовником на Андріївському узвозі, 1416, приватним підприємством "Маркон". Про це 29 листопада повідомила прес-служба Київради.

"Підставою розірвання договору оренди є те, що орендар грубо порушує норми терміну робіт. Зокрема ПП "Маркон" мало завершити будівництво об'єкта протягом трьох років після оформлення договору оренди землі, який був укладений ще у 2006 році. Окрім того, забудовник не доплатив місту 974,6 тис. грн. Також фірма порушила вимоги регулювання забудови історичної частини міста. Адже в самому серці столиці – на Андріївському узвозі, 1416, – забудовник планував зведення дев'ятиповерхового готелю заввишки приблизно 30 метрів, попри те, що максимально допустима висотність споруд на цій ділянці – 12 метрів", – ідеться в повідомленні.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що забудовника просили виконати вимоги, але він продовжив будівництво.

У 2016 році на Андріївському узвозі почали будівництво багатоповерхівки.

У квітні 2018 року в Київській міській державній адміністрації повідомили, що змогли зупинити зведення будівлі. Тоді демонтували тимчасові споруди.

Київська міська рада 21 червня зобов'язала забудовника на Андріївському узвозі зупинити зведення готелю й обмежити висотність будівлі у проектній документації.