Київські фонтани почнуть працювати 31 травня

Столичні фонтани працюватимуть до 30 вересня
Фото: kyivcity.gov.ua

Зазвичай сезон фонтанів у столиці починають 1 травня, але через пандемію коронавірусу вирішили перенести його відкриття на кінець місяця, зазначила директорка підприємства "Київводфонд" Світлана Козловська.

Сезон роботи столичних фонтанів розпочнуть у День Києва, 31 травня. Про це повідомила директорка підприємства "Київводфонд" Світлана Козловська, ідеться на сайті Київської міської держадміністрації.

"Зазвичай сезон роботи фонтанів розпочинається 1 травня. Цього року відновлення роботи фонтанів після зими перенесли на кінець травня у зв'язку з карантинними обмеженнями. Уже наприкінці тижня кияни спостерігатимуть пробні запуски водограїв. Цей процес є обов'язковим перед початком нового сезону", – повідомила Козловська.

Як зазначили у КМДА, столичні фонтани працюватимуть із 31 травня до 30 вересня, щопонеділка в роботі фонтанів робитимуть перерву для проведення необхідних робіт.

Графік роботи фонтанів на 2020 рік із 31 травня до 30 вересня:

Скріншот: kyivcity.gov.ua

Графік роботи фонтанів, розташованих в акваторії Русанівського каналу, на 2020 рік із 31 травня до 30 вересня:

Скріншот: kyivcity.gov.ua

Карантин в Україні діє із 12 березня. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав'ярні, спортивні зали, салони краси, а також обмежили роботу транспорту. У Києві, Харкові та Дніпрі 17 березня закрили метро. Обмежувальні заходи мали діяти до 24 квітня, потім їх двічі продовжували: спочатку – до 11 травня, потім – до 22 травня.

З 11 травня в Україні розпочали пом'якшення карантину. Громадянам дозволили відвідувати парки та сквери. Окрім того, відкрили магазини, які торгують непродовольчими товарами, салони краси й нотаріальні контори. Уряд розробив п'ятиетапний план поступового пом'якшення карантину. Планують, що із 22 травня карантин знову продовжать, але деякі обмеження знімуть.