Кличко про забруднення повітря в Києві: Фахівці просять не виходити на вулицю без необхідності

У київському повітрі зафіксували перевищення концентрації монооксиду вуглецю в 0,5 раза
Фото: EPA

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що через пожежі в Київській і Житомирській областях у столичному повітрі зафіксовано продукти горіння, а вміст діоксиду сірки, формальдегіду і діоксиду азоту перевищено.

У Києві у зв'язку з пожежами в Київській і Житомирській областях  забруднене повітря. Про це у Facebook повідомив мер міста Віталій Кличко.

Він зазначив, що в столичному повітрі зафіксовано продукти горіння, а вміст діоксиду сірки, формальдегіду і діоксиду азоту перевищений.

"Згідно даних автоматичної станції AQT 420 VAISALA Київського національного університету імені Тараса Шевченка вранці 18 квітня зафіксоване коливання монооксиду вуглецю і перевищення ГДК у 0,5 раза. Останні дані про стан атмосферного повітря також надав Центр громадського здоров’я Інституту Марзєєва. Згідно з їх інформацією, вміст дрібно дисперсного пилу у повітрі Києва: PM 2,5 – 127 мкг, PM 10 – 126 мкг", – написав Кличко.

Він додав, що фахівці просять не виходити на вулицю без необхідності, тримати вікна закритими і споживати більше рідини.

Із 16 квітня в Києві спостерігають задимленість і чутно запах гару. У Київській міськдержадміністрації заявили, що це пов'язано з пожежами в Житомирській області і Чорнобильській зоні відчуження, а також із північно-західним вітром. Водночас влада запевнила, що радіаційний фон у столиці – в межах норми.

Кульбіда заявив, що продукти горіння із Чорнобильської зони відчуження не могли потрапити до Києва, оскільки вітер у столичному регіоні дув у північно-західному напрямку. Смог спричинений пиловою бурею і переміщенням продуктів горіння з Житомирської області, уточнив він.

Уранці 17 квітня Київ очолив рейтинг найбільш забруднених міст світу, який веде IQAir – міжнародна компанія, що спеціалізується на інформації і технології у сфері якості повітря.