На Бессарабському ринку Києва заявили про відмову від пластикових пакетів

Бессарабський ринок закупив кілька різновидів паперової тари для торговців
Фото: Бессарабський Ринок / Facebook

Керівництво комунального підприємства "Бессарабський ринок" офіційно повідомило про початок переходу на паперову тару.

3 липня керівництво комунального підприємства "Бессарабський ринок" офіційно повідомило про початок переходу на паперову тару і відмову від поліетилену і пластику, повідомила пресслужба КП у Facebook.

"Суб'єкти господарювання на ринку почнуть відпускати товар у паперовій тарі відповідно до його специфіки. Підприємством закуплено кілька різновидів паперової тари (контейнери і стакани для ягід, сухофруктів, горіхів та іншої дрібної продукції, кілька видів пакетів; спеціальний папір для обгортування) та реалізовано серед торговців", – заявили на Бессарабському ринку.

На підприємстві зазначили, що знадобиться певний час, щоб продавці могли пристосуватися і вибрати для себе зручні варіанти паперової тари, а процес відмови від пластику буде поступовим.

"Поштовхом до таких змін стала підтримка ініціативи світової спільноти щодо захисту навколишнього середовища від шкідливих відходів. У Верховній Раді України зареєстровано три законопроєкти, які передбачають обмеження використання пластику та поліетилену в країні. Керівництво Бессарабського ринку поділяє зазначені погляди і вже робить дієві кроки", – заявили на підприємстві.

За даними ООН, якщо людство не відмовиться від пластикових пляшок, пакетів, посуду і косметики з пластиковими мікрочастинками, до 2050 року у Світовому океані пластику буде більше, ніж риби.

За словами екологів, забруднення через скидання сміття в море призводить до деградації берегової та прибережної зони. 80% цього сміття – пластик, який накопичує в океані токсичні речовини.

За даними програми ООН щодо навколишнього середовища, щорічно в океан потрапляє понад 8 млн тонн пластикових відходів. Водночас нинішні обсяги виробництва пластмаси удвадцятеро перевищують показники 60-х років минулого століття.